Dinsdag 19 februari 2019
Geluk hoeft geen gelijk
Maar al te vaak haal je de grootste wijsheid uit alledaagse dingen. Zo volgde ik lang geleden, in de jaren negentig, de serie 'Recht voor zijn Raab'. Herinner je je die serie? De verhalen waren gebaseerd op gebeurtenissen uit de praktijk van advocaat Max Moskowitz sr. In elke aflevering leidde een spannende waargebeurde case tot een rechtzaak. Eén aflevering is me tot op de dag van vandaag bijgebleven. 

 

Een ingenieur overlijdt in het ziekenhuis na een foutieve beenamputatie. Zijn vrouw klaagt het ziekenhuis aan en ze wordt in het gelijk gesteld door de rechtbank. Maar het ziekenhuis gaat in hoger beroep. Ze besluit uiteindelijk om de strijd niet voort te zetten en te stoppen met alle rechtszaken. De reden? Ze kwam door alle gedoe, tijd, geld en energie die het kostte helemaal onder de huiduitslag te zitten. Het vechten voor de goede zaak ging ten koste van haar gezondheid.

Het was voor mij een eye-opener dat je altijd de keuze hebt om voor je eigen geluk te kiezen. Of in ieder geval om te stoppen met vechten. En door te gaan met leven, weer adem te halen, de opluchting te voelen van het loslaten van dat wat je niet meer dient. Het vraagt een beetje moed om het anders te doen. In het algemeen leven we allemaal met (onbewuste) ideeën over wat sterk zijn inhoudt; wie A zegt moet ook B zeggen, de aanhouder wint, buiten je comfortzone 'gebeurt de magie'. Enzovoort. Misschien allemaal waar. Ik denk dat je er ook anders naar kunt kijken: wie A zegt mag ook bij A blijven en genieten, de aanhouder wint als hij houdt van wat hij aan het doen is, als je in je comfortzone zit ben jij de magie die daar gebeurt!

Zo!

Geniet vandaag van je geluk, hoe je dat ook vorm geeft.

P.s. zie je de volgorde en het kleurverschil van de woorden op dit kaartje? Precies....geluk staat toch echt bovenaan!

© 2016 - 2021 Bloemwoord - Goed gevoel kaartjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel