Zondag 7 oktober 2018
Het effect van Goeie zin

Goeie zin begon in 2015 vanuit de eenvoudige idealistische gedachte dat het leuk is om je waardering op een tastbare manier te tonen aan een (on)bekende ander. Aandacht schenken aan alles wat goed gaat in het dagelijks leven, stil staan bij een ander wanneer die je raakt, je verbinden met elkaar op momenten waar je normaal misschien aan voorbij laat gaat. Daarvoor hebben we de Jij compliment- en bedankkaartjes gemaakt. Om zomaar, als het moment daar is, een kaartje te kiezen en uit te delen.

Toegegeven het vraagt soms een beetje lef om aan een (on)bekende een kaartje te geven. Je stelt je kwetsbaar op en hoe zal dat uitpakken? Nou, heel goed kan ik je vertellen!

Laatst stond ik in de rij bij de supermarkt, een beetje verveeld en in gedachten al thuis aan het wijntje dat nu nog in mijn mandje lag. De vrouw voor me had een enorme kar vol boodschappen. Ze lachte hartelijk naar me en zei dat ik gerust voor mocht gaan. ‘O hoeft niet hoor zei ik, ik heb geen haast’. ‘Zeker weten?’ ‘Ik houd iedereen hier op’ En weer verscheen een gulle lach. Ze begroette de  caissière warm met een ‘hallo lieverd’. Aan haar accent te horen was ze van origine niet Nederlands. Het meisje achter de kassa leek zich geen raad te weten met al die aandacht. Ik betrapte mezelf erop dat ik met de minuut vrolijker werd van deze vrouw die zoveel liefde uitstraalde op zo’n natuurlijke manier.

Tijdens het wachten wist ik dan ook: haar ga ik een kaartje geven! In mijn portemonnee zocht ik alvast naar een toepasselijk Jij kaartje. Gevonden! Toen ik afgerekend had en klaar was om te gaan, was de vrouw nog druk bezig om al haar boodschappen in te pakken. Ik reikte haar het kaartje ‘vrolijk makend’ aan en benoemde dat ik weinig mensen tegenkom die zo vriendelijk zijn naar anderen. Dat ik het bijzonder vind en zij daarom dit kaartje van mij krijgt. Ze keek naar het kaartje, toen naar mij en zei dat het veel voor haar betekende. Ze gaf me twee dikke zoenen en we omhelsden elkaar. Enorm blij was ze met mijn gebaar. Stralend en ‘vol’ van deze bijzondere ontmoeting liep ik naar buiten. Zo eenvoudig kan geluk soms zijn.

© 2016 - 2021 Bloemwoord - Goed gevoel kaartjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel