Dinsdag 18 september 2018
Het verhaal van Bloemwoord 

Zijn jullie kaartjes voor aan een bosje bloemen? Deze vraag krijg ik regelmatig en ik vind het een grappige gedachte. Logisch ook. Het geeft mij de gelegenheid om mijn verhaal te vertellen en uit te leggen waar Bloemwoord voor staat. 

Bloemwoord in de poëtische en dieperliggende betekenis gaat over het geven van woorden zoals je aan iemand bloemen zou geven; voor wat kracht, om mee te leven, iets te vieren of je waardering te tonen. De kaartjes kun je gebruiken, voor jezelf of een ander, om bij je gevoel te komen of je gevoel te laten spreken.

Ze zijn juist ook bedoeld voor verdrietige momenten. Op een andere manier dan we gewend zijn. Wij gebruiken vaak woorden waar, voor mijn gevoel, afstand vanuit gaat: ‘deelneming’, ‘condoleance’ of ‘sterkte’. Of de meer standaard zinnen als ‘wij denken aan jullie’, ‘een dikke knuffel’ enzovoort. Soms zijn de teksten zwaar; bijvoorbeeld in de vorm van een gedicht dat niet persé aansluit bij de gevoelens van de ontvanger.

Ik miste een ander type kaart. Eén waar je met heel weinig woorden veel kunt zeggen. Waar kracht en lichtheid vanaf stralen en de verbinding tussen jou en de ontvanger voorop staat. Met teksten die niet ‘om de hete brij’ heen draaien maar vanwaaruit je contact maakt! Ik wilde troost lichter en echter maken. 

Om die reden ben ik, naast Goeie zin, met Bloemwoord begonnen: kaartjes met korte woorden en zinnen die in tijden van verdriet een positieve associatie oproepen zoals ‘omarmen’, ‘ontroerd’, ‘een glimlach in gedachten’, ‘bijzonder leven’. Voor een goed gevoel, een mooie gedachte of wat steun. Tijdens alle speciale momenten in een mensenleven én die in iedere gewone dag.

Meer lezen? Ga via de link naar het stuk ‘Over Bloemwoord’

https://www.bloemwoord.nl/c-4319569/over-bloemwoord/

© 2016 - 2021 Bloemwoord - Goed gevoel kaartjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel