Navigatie

Bloemwoord 
Verlies, afscheid, tegenslag, het hoort, naast de fijne dingen zoals geboortes, verjaardagen en jubilea, allemaal bij het leven. Vaak schieten woorden tekort of weet je niet goed wat je moet zeggen wanneer iemand een verlies ervaart. Verbondenheid, er zijn en aandacht geven is dan genoeg. En dát is precies de bedoeling van de Bloemwoord kaarten. Om met een paar woorden of soms maar één woord de verbinding te maken met jezelf en de ander, en zo, uit een gevoel van herkenning, warm en oprecht mee te kunnen leven. 

Voor deze nieuwe lijn kaarten ontstond op een dag de naam Bloemwoord. Twee hele gewone dagelijkse woorden die samen een leuk nieuw woord vormen. Eenvoud als uitgangspunt.

'Geef woorden als bloemen, om op te beuren, kracht te geven, lief en leed te delen, blij te maken en in het hart te raken. Bloemen zijn gewoon, ze groeien en bloeien naar het licht, soms tegen de verdrukking in, zich niet bewust van hun schoonheid of de naam die wij ze gaven. Die eenvoudige universele kracht heb ik geprobeerd uit te drukken in troostrijke woorden en zinnen'.

Goeie zin
Bloemwoord is een vervolg en aanvulling op de Goeie zin kaartjes. Goeie zin bestaat sinds 2015. De gedachte erachter is onveranderd, de missie springlevend. Maak jezelf of een ander blij met een Goeie zin kaartje, altijd en overal, en richt je daarmee op alle positieve dingen in het dagelijks leven. Met Bloemwoord is de cirkel rond. Want het is juist ook fijn om aandacht te hebben voor jezelf en elkaar tijdens de mindere momenten, bij pijnlijke gebeurtenissen, gevoelens van verdriet of leegte. 

Tekst en ontwerp
Alle teksten zijn zelfbedacht en zo open mogelijk geschreven zodat je er je eigen gevoel in kunt herkennen. Inspiratie komt uit het dagelijks leven. Gaat het bij Goeie zin met name over het vinden van een mooie dubbele betekenis of soms een grappige woordspeling, voor Bloemwoord geldt vooral de kracht van minder. De zinnen en woorden werden tijdens het bedenken als vanzelf kleiner. Als het klopt bij je gevoel dan zeg je met weinig woorden zoveel meer.

Het Bloemwoord logo en de kaarten zijn ontworpen door het fijne, creatieve team van Oranje Vormgevers. De sprekende kleuren en designs brengen de woorden tot leven. Naast de Bloemwoord kaarten is het volledige (zakelijke) assortiment van Goeie zin via Bloemwoord.nl verkrijgbaar.

Wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Martine via info@bloemwoord.nl. 

foto: Crebas fotografie

 

© 2016 - 2019 Bloemwoord - Goed gevoel kaartjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel