Navigatie

Blaadje
Welkom bij blaadje, het blog van Bloemwoord. Hier dwarrelen de woorden neer op het digitale papier in de vorm van korte verhalen over de achtergrond van goeie zinnen en bloemwoorden, het gebruik van de kaartjes in de praktijk, inspirerende teksten en mooie gedichten. 



Dinsdag 19 november 2019
Vredesdroom

Deze tijd van het jaar, in de aanloop naar Sinterklaas en Kerst, voelt elk jaar weer bijzonder. Buiten ruik je de winter al, de maan schijnt net iets feller, de takken aan de bomen worden kaler. Het is een soort van mengelmoes tussen warme, nostalgische gevoelens en het melancholische, lege, soms wat verdrietige. Herkenbaar? Net als de blaadjes in de herfst, die de boom zullen verlaten, is dit voor mensen net zo goed een tijd van loslaten wat niet meer bij je past, herijken, naar binnen keren en rusten. Zouden tranen onze blaadjes zijn? 

Deze tijd doet me ook verlangen naar vrede, niet alleen in mezelf of zomaar een beetje maar alomtegenwoordig. Een hoger plan waarin alles wat ademt in vrede bestaat zoals in het liedje van Rob de Nijs uit 1985 (!) Of in het lied van de zingende kikkers, 'we all stand together' van Paul McCartney . De prachtige clip met idem sentiment verschijnt elk jaar rond de Kerst.  Niet voor niets! Het gevoel wat eruit spreekt is heerlijk. Mooie jeugdherinneringen.  

Een tijd om ook vooruit te dromen, naar een wereld van vrede die eraan zit te komen.....die er eigenlijk al is. Zo wil ik denken, anders werkt het natuurlijk niet ;-)

Doe je liefste ding, zeker deze dagen!

Martine


 


Donderdag 19 september 2019
Liefde voor de aarde - nieuwe serie kaarten

Wijsheid komt met de jaren zeggen ze wel eens. Of dat zo is weet ik niet. Wel ervaar ik met de jaren meer bewustwording. Verwondering zou je het ook kunnen noemen. De Engelse taal heeft er een mooie term voor: to be in awe. Het betekent ontzag hebben voor, onder de indruk zijn van. Er zit iets nederigs in, een diep respect. Het woord zegt het al als je het uitspreekt! Zo beleef ik de natuur, de aarde, het bestaan zelf en alles wat leeft steeds meer. Met ontzag en onder de indruk van. Lees verder. 

 

 


Maandag 12 augustus 2019
De zachte werkelijkheid

Vandaag deel ik graag een van mijn gedichten, heerlijk om bij weg te dromen...over een wereld waar stil en zacht zijn vanzelfsprekend is, waar liefde overal bloeit. Niet de harde maar de zachte werkelijkheid.


Maandag 20 mei 2019
De missie van Bloemwoord

Naar aanleiding van het festival om nooit te vergeten op vrijdag 17 mei 2019 in de Koepel te Breda vind je hieronder een interview met Martine Boons, oprichter van Bloemwoord, over de oorsprong en bedoeling van de kaartjes.

Oisterwijk, mei 2019
------------------------------------------------------

Waar komt het idee voor Bloemwoord vandaan?

‘Ik wilde iets maken waar je even bij stil kunt staan. Letterlijk. Iets wat je uit de waan van de dag of een bepaalde (moeilijke) situatie kan halen, waardoor je het positieve gaat zien en toe kunt laten, op ieder moment. Het werden de Goeie zin en Bloemwoord kaartjes.  Met deze kleine kaartjes geef je jezelf of een ander direct een goed gevoel en nieuwe inspiratie.’

Er zijn al veel verschillende kaartjes op de markt. Wat maakt deze kaartjes anders?

‘Het unieke aan het concept is dat je de kaartjes mee kunt geven. Bijvoorbeeld aan een cliënt, patiënt, leerling of bezoeker. Het is heel leuk om iets positiefs, iets tastbaars mee te kunnen geven dat de mensen bij blijft. Zonder commerciële bijbedoelingen! Lees verder...


Woensdag 27 februari 2019
I'mperfect
Een van de mooiste verhalen die ik ooit las gaat over een waterdrager in India. Twee jaar lang ging hij elke dag met twee kruiken aan een juk over zijn schouders water halen voor zijn meester. Eén kruik was nieuw en gaaf, deze kruik kwam steeds tot aan de rand toe gevuld terug bij zijn meester. De andere kruik had een barst waardoor er water uit sijpelde. Deze kruik ging zich steeds meer schamen voor zijn gebrek, ondanks de geruststellende woorden van de waterdrager. 'het geeft niks dat er geen twee volle kruiken bij het huis aankomen, ik heb aan anderhalve kruik per dag genoeg. Tob er niet over'. Maar de kruik bleef er moeite mee houden, zo erg zelfs dat hij de waterdrager op een gegeven moment verzocht om hem maar weg te doen. Lees verder.

 


Dinsdag 19 februari 2019
Geluk hoeft geen gelijk
Maar al te vaak haal je de grootste wijsheid uit alledaagse dingen. Zo volgde ik lang geleden, in de jaren negentig, de serie 'Recht voor zijn Raab'. Herinner je je die serie? De verhalen waren gebaseerd op gebeurtenissen uit de praktijk van advocaat Max Moskowitz sr. In elke aflevering leidde een spannende waargebeurde case tot een rechtzaak. Eén aflevering is me tot op de dag van vandaag bijgebleven. Lees meer....

 

 


Woensdag 12 december 2018
Een kleine revolutie

Overvalt je wel eens het gevoel dat je anders bent dan anderen? Dat je een missie hebt die niet alledaags is? Mij wel! Met het maken van een goed gevoel-product zonder commercieel winstoogmerk maak ik het mezelf niet makkelijk. En dat hoeft ook niet. In een wereld waarin veel draait om materie, verkopen, meer, meer, meer, probeer ik met de positieve kaartjes een tegenwicht te bieden en de zachte krachten door te laten sijpelen. Door aandacht te schenken aan oprechte verbinding met een klein gebaar. Een gebaar waar géén geld tegenover staat. Je kunt er niets mee winnen of verliezen, hooguit wordt je er blij van en gelukkig. In de uitvoering van mijn werk voel ik me meestal krachtig, een pionier en wereldmooimaker. Soms voelt het kwetsbaar en zie ik de vooruitgang totaal niet, terwijl die er wél is. Als men mij -weer eens- vraagt of de losse kaartjes verkocht mogen worden bijvoorbeeld. Ik snap waar die vraag vandaan komt en toch zakt de moed dan (kort!) in mijn stoute schoenen. Lees verder...


Zondag 7 oktober 2018
Het effect van Goeie zin

Goeie zin begon in 2015 vanuit de eenvoudige idealistische gedachte dat het leuk is om op een tastbare manier je waardering te tonen aan een onbekende ander. Aandacht schenken aan alles wat goed gaat in het dagelijks leven, stil staan bij een ander wanneer die je raakt, je verbinden met elkaar op momenten waar je normaal misschien aan voorbij gaat. Daarvoor hebben we de Jij compliment- en bedankkaartjes gemaakt. Om zomaar, als het moment daar is, een kaartje te kiezen en uit te delen.

Toegegeven het vraagt soms een beetje lef om aan een onbekende een kaartje te geven. Je stelt je kwetsbaar op en hoe zal dat uitpakken? Nou, heel goed kan ik je vertellen! Lees meer...


Dinsdag 18 september 2018
Het verhaal van Bloemwoord

Zijn jullie kaartjes voor aan een bosje bloemen? Deze vraag krijg ik regelmatig en ik vind het een grappige gedachte. Logisch ook. Het geeft mij de gelegenheid om mijn verhaal te vertellen en uit te leggen waar Bloemwoord voor staat. 

Bloemwoord in de poëtische en dieperliggende betekenis gaat over het geven van woorden zoals je aan iemand bloemen zou geven; voor wat kracht, om mee te leven, iets te vieren of je waardering te tonen. De kaartjes kun je gebruiken, voor jezelf of een ander, om bij je gevoel te komen of je gevoel te laten spreken. Lees meer.

 


  
   Martine Boons is de oprichter van Bloemwoord. De natuur vormt een grote inspiratiebron in haar werk en dat geldt ook voor de menselijke natuur. Wie we zijn als mensen, hoe wij ons verhouden tot het leven en elkaar, de mooie dingen die mensen tot mens maken, het betekenisvolle werk dat zovelen doen. Heel bijzonder. '
'Met mijn teksten probeer ik aandacht te schenken aan de schoonheid van het positieve en het fijne van verbonden zijn, met jezelf en de ander. Ik hoop een ruimte te creëren voor de lezer om bij een goed gevoel te kunnen komen of blijven,
 ook tijdens verdrietige of mindere tijden'

© 2016 - 2020 Bloemwoord - Goed gevoel kaartjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel